Samenwerkingen


Samenwerkingen

Als overgangsconsulent werk ik met meerdere hulpverleners samen om vrouwen met overgangsklachten optimaal te ondersteunen. Hieronder vind je een korte beschrijving en eventueel contactgegevens:

Je Eigen Wijzer coaching

Loop je vast in je functioneren, heb je vragen waarom je je zo naar voelt of heb je handvatten nodig om sturing te geven aan je eigen leven, dan kun je terecht bij Marianne van Wolden. In haar praktijk Je Eigen Wijzer Coaching kun je terecht voor ondersteuning. Lees verder op Je EigenWijzer

Diëtist (gespecialiseerd in overgangsklachten)

Ben je boven de 40 jaar en merk je dat de kilo’s in de weg gaan zitten of gemeen blijven plakken? Wil je liever fit en sterk de overgang tegemoet? Je lijf gaat veranderen. En als je daar goed voor zorgt, gaat dat je heel veel opleveren. Denk aan meer energie, minder buikvet, sterkere botten en minder risico op hart- en vaatziekten in de jaren daarna! Wil jij er alles over weten? Kijk dan op de website van mijn Voedingspraktijk (Fit de overgang in – Diëtist en kinderdiëtist (mijnvoedingspraktijk.nl))

Huidtherapeut

Heb je last van huidproblemen zoals roodheid, puistjes en oneffenheden? Weet dat een huidtherapeut extra kennis heeft van de ouder wordende huid en hormoongebonden huidveranderingen. Daarbij is de huidtherapeut gespecialiseerd in oedeemklachten en lipoedeem. Een huidtherapeut vind je bijvoorbeeld in Rozenburg en Hellevoetsluis (https://www.skinproof.nl/).

Acupunctuur

De levensenergie stroomt door het lichaam via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen), die elk weer in verbinding staan met het corresponderende orgaan. Op de meridianen liggen de zogenaamde ‘acupunctuurpunten’. Door naalden in deze punten te brengen wordt de stroom van Qi beïnvloed en worden blokkades opgeheven. Acupunctuur kan werken bij overgangsklachten als opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen en aankomen in gewicht. Geïnteresseerd? Kijk op https://www.acupunctuuroostvoorne.nl/.

Lees verder in dit blog.

DOOR fysiotherapeut

Bewegen onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut die ook nog eens gespecialiseerd is in vrouwen rondom de overgangsleeftijd? Inmiddels zijn er al meerdere DOOR fysiotherapeuten opgeleid. Informatie kunnen je krijgen op de website van Woman Health Academy. (Contact – Women’s Health Academy (whacademy.nl))

Bekkenbodemfysiotherapeut

Merk je dat het lastig is om je urine op te houden, zeker wanneer je al met de sleutel in je hand staat bij de voordeur? Weet dat een bekkenbodemfysiotherapeut kan helpen met oefeningen om ervoor te zorgen dat de minder veerkrachtige bekkenbodem toch goed in staat blijft om ervoor te zorgen dat je je urine en ontlasting goed kunt ophouden. Je kunt op zoek gaan naar een bekkenbodemfysiotherapeut bij jou in de buurt.

Reviews

Voordat ik bij Mirelle kwam, dacht ik dat ik leed aan geheugenverlies en had ik veel kleine onduidelijke klachten zoals concentratieproblemen, een droge huid en tintelingen in handen en voeten. Het geheugenprobleem baarde me het meeste zorgen. De neuroloog heeft na uitgebreid onderzoek geconcludeerd dat ik een burn-out had, maar ik wist dat dat niet klopte. Ik ontdekte dat ik, een paar dagen voordat ik ongesteld werd, emotioneel en prikkelbaar was, en dat mijn concentratie ook in periodes in de maand slechter was. Zo kwam ik erachter dat het iets te maken had met mijn veranderende en duidelijk korter wordende cyclus. Vroeger was mijn cyclus stipt 28 dagen en nu schommelde deze tussen de 23 en 26 dagen: iets korter en het vloeien duurde ook iets korter dan 10 jaar geleden. Een klein subtiel verschil. Ik ben op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn nicht vertelde dat ze hormoontherapie had via een overgangsconsulente en dat ben ik ook maar gaan proberen. Nu weet ik dat ik in de pre-overgang zit. Ik ben niet gek aan het worden, ben niet overwerkt en zit ook niet in een burn-out. Ik hou nu rekening met de dagen dat ik overprikkeld ben. Met de hormoontherapie ben ik ook de bovengenoemde symptomen kwijt.

- Najia (44), moeder van 2 basisschoolkinderen, werkt 40 uur per week

Ik ben blij dat ik na jaren worstelen Mirelle heb gevonden. Een luisterend oor, persoonlijke aandacht en een concrete aanpak van mijn overgangsklachten. Iedere vrouw in de overgang verdient dit.

- Anoniem

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.